» Въпроси и отговори

Статии за 'Въпроси и отговори'

Защо слънчева енергия?

Поради:
- Икономичност !
- Надеждност;
- Безопасност;
- Ефективност;
- Устойчивост на външни влияния;
- Екологично чисто;
- Експлоатация над 25години;
- Лесен монтаж и демонтаж.


Подходящ ли е домът ми за соларна система?

Географската ширина на България е много подходяща за използването на слънчевата енeргия почти през цялата година. За оптимален резултат е нужно южно изложение на слънчевите колектори. Отклонение до около 30° на изток или запад на панелите влияе незначително. За водосъдържателя ви е необходим около 1кв.м. и височина около 2м.


Коя система е най-подходяща за мен?

Ние не можем да предложим готови решения на слънчевите системи, тъй като всеки дом, всеки проект изобщо си имат своите особености и изисквания. Можем обаче да намерим решение и да Ви посъветваме за най-рационалната система за Вас.


Къде се монтират слънчевите колектори?

Слънчевите колектори се монтират върху покрива, на терасата (фасадата) или „свободно” на земята, като при избора на начина на монтаж и ориентацията на повърхността им се съобразява с техните оптически и архитектурни особености.


Колко ще спестявам?

Ако една слънчева система работи целогодишно (най-подходяща в случая за домакинства е вакуумно-тръбната) тя може да спести около 70% от разходите за енергия.За една година 1кв.м. колекторна площ може да усвои около 500-800 кВСредно пресметнато, за едно 4 членно семейство се заплаща месечно за ток за топла вода около 50лв.От спестените 50лв месечно, в рамките […]


Топла вода само за бойлера ли?

Не! Слънчевите колектори могат да затоплят водата и в басейна на Вашите вила или хотел примерно! И колкото по-голям е обема или използваемостта на топлата вода – толкова по-бързо се възвръща инвестицията!